Címlap

Találatok: 2365

...avagy országos döntőben a fonyódi „AGYMANÓK”

 

2016. június 6-án Budapestre utazott csapatunk a K&H Banki Vigyázz, Kész, Pénz! Országos Versenyre. Természetesen nem olyan egyszerű volt az út idáig, mert előtte még többfordulós válogató versenyeken kellett bizonyítanunk a rátermettségünket. Először feladatokat kellett megoldanunk, amely alapján meghívást kaptunk a pécsi középdöntőre. Itt első helyett értünk el öt csapat közül, majd jött a budapesti döntő. Itt már nyolc csapat feszült egymásnak, hogy kiérdemelje az ország legjobbja címét. (A döntőbe 433 csapat közül nyolc csapat jutott be a 3-4. osztályosok korcsoportjában.)
A verseny nem volt könnyű. Voltak elméleti kérdések, matematikai pénzügyi számítások, és egy pénzvizsgálással kapcsolatos gyakorlati feladat. Érdekes, de nehéz verseny volt.

A verseny után egy kis pihenő után kihirdették a verseny végeredményét. A mi csapatunk, az Agymanók 3. helyet szerzett, amivel kiérdemeltük az ország harmadik legjobb pénzügyese címet a 3-4. osztályosok között. A mi díjaink mellett az iskolánk is kapott jutalmat, 125.000 Ft-ot, amit az iskolai könyvtárunk fog majd felhasználni. Nagyon örültünk ennek a díjnak is, mert az iskolai könyvtár évek óta nagyon kevés pénzből gazdálkodhatott.
Még most sem tudjuk elhinni, hogy mi lettünk az ország egyik legjobb pénzügyes csapata.
Felkészítő tanárunk Váradi Gyula bácsi és Győriné Welsch Mariann néni volt.

 

Szabó Száva és Gyula bácsi

Kategória: