Címlap

Írta: Robi
Találatok: 707

November végén rendezték meg a "Roma Activity" címet viselő vetélkedőt a fonyódi művelődési központban, s ezzel a roma hagyományokat kívánták megismertetni velünk.

  Az eredeti tervek szerint a fonyódi általános iskola 8. osztályának néhány diákja, illetve a bélatelepi gyermekotthon lakói mérték volna össze tudásukat, ám ők sajnos nem tudtak részt venni a vetélkedőn, így a nyolcadikos tanulókat válogatták két csapattá, melyeknek élére egy-egy, az előző hetekben a témából már felkészült diák került.

 Egy társasjátékhoz hasonlóan mindkét csapat egy adott bábuval mozgott. A feltett kérdést megbeszélhették egymással a csapattagok, a választ viszont csak a csapatkapitány adhatta meg. A csapatok egymást váltva kapták a kérdéseket, helytelen válasz esetén "elrabolhatták" egymástól a pontokat.  A gyerekek a kvízkérdések mellett játékosan elmutogathattak egymásnak a romungró hagyományokkal kapcsolatos kifejezéseket. Néhány kifejezés megmagyarázásának érdekében általában két kérdés közt rövid videóbejátszás volt látható.

  Én örültem volna, ha a bélatelepi gyerekek is részt vesznek a játékban, de így is érdekesre sikerült a program.

                                                                                                                              Prorok Dóra

Kategória: