Címlap

Írta: Robi
Találatok: 780

A Tótágas Tábor résztvevői második, harmadik, negyedik osztályokból érkeztek. Rendkívül jól tudtak együtt dolgozni, öröm volt látni a csapatmunkák során, hogy nem csak a csapatokon belül segítőkészek. Mindemellett igyekeztünk a gyermekek közötti súrlódásokra odafigyelni, közösen megbeszéltük a problémát és kerestünk megoldást.

Változatos programokkal készültünk nap, mint nap. Tematikusan építettük fel a programokat – minden nap egy bizonyos témát jártunk körbe és többféle csatornán keresztül dolgoztuk fel az ismeretanyagot, elősegítve a finommotoros, nagymozgásos készségek fejlesztését egyaránt:

Hétfőn világkörüli utazásra indultunk a Mézga családdal. Plakátkészítés és csapatverseny keretében ismerkedtünk meg egymással és tanultunk a különböző földrajzi érdekességekről.

A keddi nap témája a sárkányok voltak: sárkány – fújót készítettünk a gyermekekkel, megnéztük majd átbeszéltük az Így neveled a sárkányod című mesét.

            Szerdán kutyás napot tartottunk: a délelőtt folyamán a gyermekek saját tapasztalataikról mesélhettek és megismerkedhettek a kutyákkal való kapcsolat csínjával-bínjával, ebéd után pedig két aranyos, iskolázott kutyával találkozhattak, kis bemutatóval egybekötve.

            Csütörtökön különböző természeti – és geometriai formákkal ismerkedhettek a gyermekek. Ehhez segítségül szolgált egy mikroszkóp és számos anyagminta. A délután folyamán nagy sikerű, sok tanulmányi területet érintő kincskereső túrán vehettek részt a gyermekek.

            A tábor zárónapján kocka – buborékfújót készítettünk szívószálból és zseníliadrótból, amit később az udvaron tesztelhetett mindenki. Szebbnél szebb formákat sikerült megalkotniuk a gyerekeknek. Szabadidőben a sütőgyöngyök és a zenés-táncos foglalkozások voltak a kedvenc elfoglaltságaik.

            A minden napot nagymozgásos tevékenységekkel, különböző tábla- és kártyajátékokkal színesítettünk. A nagy meleghez alklamazkodva délutánonként vízicsatát szerveztünk a gyermekeknek.

Remek alkalom volt ez a résztvevők számára, hogy más szemszögből is megismerkedhessenek az iskolával – nem volt szorosan kötött időrend, volt alkalmuk felfedezni és kihasználni az épület és az udvar adta lehetőségeket.

 

A Tótágas tábor nagy kihívás volt a számunkra, de összességében minden tervezést, előkészületet és energiát megért. 23 gyermek, 23 különböző személyiség színesítette meg az életünket a tábor hetében, és reméljük, hogy Ők is gazdagabbak lettek azzal a sok élménnyel, amivel mi is.

 

Szerzők:

Hardi Szabina
Vajda Emília

Kategória: