Címlap

Találatok: 1225

Közel hatszáz, floorball ütőkkel felszerelt diák árasztotta el Eger városát 2020. január 25-26. között a 2019/2020. tanévi Foorball Diákolimpia® Országos Döntőjén. A kétnapos eseményen a versenysorozat összes korosztálya, a kis elsőstől az érettségizőkig megmérkőzött a diákolimpiai bajnoki címekért.


A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezte. A 806 nevező csapat közül az országos döntőbe nemenként és korcsoportonként 8-8 fiú és leány csapat jutott be, közel 600 iskolás. A mérkőzéseket az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezték. A diákok között egyre népszerűbb a floorball, a hoki tornateremben űzhető verziója, amely a könnyű ütőknek és labdának köszönhetően jóval biztonságosabb is. Nagyon fiatal sportág, hiszen csak a kilencvenes évek végén rendezték az első világversenyeit, érdekes módon itt is az északi országok uralják a mezőnyt. A gyerekek körében egyre nagyobb rajongótábora van, a Diákolimpiában évről-évre nő a nevezők száma.

A megnyitó ünnepségeken részt vett Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Minczér Gábor alpolgármester, továbbá dr. Molnár László, az MDSZ stratégiai igazgatója.

Több korcsoportban is nagyon kiegyenlített volt az országos döntő mezőnye, ez abból is látszott, hogy a csoportmérkőzések során kevés volt a százszázalékos csapat. Az általános iskolások között a komáromi Szőnyi Bozsik József, a Budapesti Eötvös József és a Miskolci Vörösmarty Általános Iskola évek óta a legsikeresebb intézmények, akik rendszerint éremmel térnek haza a versenyről. Középiskolai korosztályban kiemelkedően szerepelt a Komáromi Jókai Mór Gimnázium, hiszen három csapata jutott be az országos döntőbe, ahol minden csapata döntőt játszhatott, s két esetben nem is találtak legyőzőre. Elmondható, hogy Komárom városa évek óta az egyik legerősebb floorballos bázis. Fontos kiemelni a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium csapatát, akik a IV. korcsoportban a fiúk között vállalták, hogy mindössze három játékossal játszák végig a mérkőzéseket (a többi csapat hat játékossal, tehát plussz három cserével érkezett), s játékuknak aranyérem lett a jutalma.

Forrás: fonyod.hu

Kategória: