Kategória:

Júliusban cserediák program keretében tizennyolcan Belgiumba utazhattunk.

Éjjel egy órakor indultunk az iskola elől Budapestre. Már a buszon kezdetét vette a nagy izgalom, hiszen sok olyan volt közöttünk, aki ekkor repült életében először. Én is. A repülés csodálatos volt, szerencsére két barátom közt ültem, és csak egy kicsit féltem.

  A brüsszeli repülőtéren várt minket a busz, egy óra alatt Mettet-be értünk. A szállásunk egy régi apátság épületében volt. Ahogy ránéztem, nem mondta, hogy „kerülj beljebb”, inkább egy kicsit ijesztőnek tűnt. Szerencsére a szobák jók voltak, az étellel sem volt baj.

   A hétvégét a fogadó családoknál töltöttük. Érdekes programokat szerveztek nekünk, csak a kommunikáció ment nehezen. A belga gyerekek mindenhova jöttek velünk. Jártunk Brüsszelben az Atomiumban, a Mini Európában, a Természettudományi Múzeumban. Voltunk Waterlooban, gyönyörű várakban, citadellában, kalandparkban, strandon, uszodában, nemzeti ünnepen, láttunk tűzijátékot, sétahajóztunk, néhányan a tengerpartra is eljutottak.

   Nem volt könnyű a búcsúzkodás. Túlságosan jól éreztük magunkat, és olyan volt ez az egész, mintha egy hétre örökbe lennénk fogadva.

   Köszönjük Misi bácsinak, a szervezést, a tolmácsolást, hogy mindig mindent tudott, és hogy soha nem fáradt el, vagy, ha igen, jól titkolta.

           Pálinkás Róza