Címlap

Találatok: 2793

Szeptember 16. reggel volt. Mindenki izgatottan várta a számháborút, ami dél körül kezdődött. Sok ember a faliújságnál csoportosult. Nézték a tájékoztatón, ki páros, ki páratlan, vagyis kik a védők, kik a támadók.

Eljött a számháború ideje. Mindenki megkapta a kék illetve a piros számát, melyet a homlokára helyezett. Néhányan katonai ruhába öltöztek, mások kifestették magukat.
Mikor már mindenki készen állt a csatára, elindultak a védők elrejteni a zászlót. Különböző helyeket kerestek, végül a harmadik lehetőség bizonyult legmegfelelőbbnek, hiszen három a magyar igazság. Mikor a támadók elindultak, a védők elfoglalták búvóhelyeiket. A támadók lerohanták az erődöt, elkezdődött a vérre menő csata. A támadók próbáltak minél több embert kiejteni és persze a zászlót megtalálni. Ám a számháború néhol kellemetlen meglepetésekkel szolgált, sokan pókhálóval találkoztak. Mikor már csak 10 perc volt hátra a támadóidőből, a pirosak még erőteljesebben keresték a zászlót. Az elesett harcosok a hadifogolytáborban gyülekeztek. Pohárszámra itták a frissítő ásványvizet.

A csata befejezése előtt 1 perccel a támadók teljes erőbedobással harcoltak, mondhatjuk a végsőkig. Megszólalt a kürt, „A VÉDŐK NYERTEK!”. Mindenki elindult a hadifogolytáborba a jutalomért, egy szelet sportcsokit kaptunk.
Nagyon élveztük a játékot, végül éhes hassal indultak ebédelni a harcosok.

Ganss Giuliana
Katona Dominika

8.a  

Kategória: