Címlap

Írta: Robi
Találatok: 333

   Egyszer volt, hol nem volt, volt egy ikerpár, László és János. Egy kis faluban laktak a Balaton mellett szüleikkel, akiktől egy-egy sípot kaptak ajándékba. Minden délután ezekkel a sípokkal játszottak az utcán. Ezt az ottani földesurak nem szerették, és mindig megkergették a fiúkat. Minden alkalommal lovakkal, szekerekkel mentek a fiúk után.

   Egy idő után a szülők félni kezdtek, hogy a földesurak el fogják kapni a fiúkat, és bántani fogják őket. Ezt elmondták a gyerekeiknek is, akik emiatt sírva egy a közeli hegyen lévő barlangba futottak. Ott azt tervelték ki, hogy a sípokat eldugják a barlangban, és ha majd felnőnek, akkor veszik  csak elő, akkor viszont azt fújják majd egész nap. Tervüket véghez is vitték, a sípokat elrejtették. Mikor hazaértek, látták, hogy nagy vihar tombolt a faluban, mindent romba döntött, még az ő házukat is. A család, hogy legyen hol megszállniuk, elindult a barlang felé, de mikor odaértek, a barlang is eltűnt, ráomlott a hegy.

   Ezt a helyet a mai napig Sipos-hegynek hívjuk, hisz az eltűnt sípokat, mikor erősen fúj a szél, hallani lehet. Olyankor gazdáikat hívják.

 

                                                                                   Sztankula Ágnes

                                                                                             6.b

Kategória: