Címlap

Találatok: 693
  1. október 13-án, szombaton rendeztük a hagyományosnak mondható Egészség megőrzési és bűnmegelőzési napot.

Az iskola egyik fontos feladata a külső partnerekkel való kapcsolattartás, azok bevonása az intézményi életbe. Erre kiváló lehetőséget teremt e nap.

A korábbi évek gyakorlatát némileg megváltoztatva az idei tanévben interaktív módon, a tanulók aktív részvételével, gyakorlati tevékenységekkel, bemutatókkal készültünk.

Célunk volt, hogy ezen a napon minden gyerek aktív résztvevő és ne csupán passzív befogadó legyen.

Köszönettel tartozunk Greffer József őrnagy úrnak, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Marcali kirendeltség vezetőjének, Tompos Gábor tűzoltó őrnagy úrnak a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának és kollégáiknak, akik szeretettel, sok-sok mosollyal vezették be gyerekeinket munkájuk rejtelmeibe, remélhetőleg kedvet csinálva e hivatáshoz is.

Köszönet Dr. Pasztusics Ákos r.alezredes úr és a Fonyódi Rendőrkapitányság dolgozóinak a sokrétű segítségért. Megismerkedhettünk belülről is a rendőrautóval, elkészíttethették saját ujjlenyomatukat a gyerekek. Roller akadálypályán tesztelhették ügyességüket, logikai óriáskockát rakhattak ki. Felpróbálhatták, kipróbálhatták a rendőrség által használt eszközöket. A felsősöket a bűnüldözés néhány fortélyába is beavatták és szituációs játék formájában néhány intézkedést is láthattak, átélhettek.

Az idén először szembesülhettek tanulóink a fogyatékkal élők nehézségeivel és azzal, hogy lehet túlélni e traumát, boldognak lenni a küzdelmes élet ellenére is. Akiknek mindezt köszönhetjük, a Nem adom fel Alapítvány két nagyszerű embere, Viktor Zoltán, aki vak és Vénusz Szilvia, aki születése óta mozgáskorlátozott.

Az egészségtudatos életmód szerves része a sport sem maradhatott ki e napból. Két edző, Muskó Zoltán és Somogyi Péter nem csupán a tai boksz és a karate bemutatására törekedett, hanem annak néhány elemét ki is próbálhatták a gyerekek, remélve, hogy kedvet kapnak és akár rendszeres mozgásként is választják majd. Köszönjük nekik is a tartalmas délelőttöt.

Az EFOP.1.8.6-17-2017 szabadidő sportot támogató projektnek köszönhetően ismét sikerült egy élő csocsót varázsolni a tornaterembe. Hatalmas sikere volt, ahogy már a tavalyi évben is.

 

Sikeres, örömteli napot élhettünk meg. Jövőre folytatjuk…..

 

További képekért, kérjük kattintson IDE!

Kategória: